Podjetje Sagles d.o.o. je družinsko podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 2003. Prvotno je bilo podjetje usmerjeno predvsem v razrez hlodovine za potrebo domačega trga.
Zadnja leta pa se usmerjamo predvsem v sodelovanje z tujimi trgi Avstrijo, Italijo, Nemčijo, Slovaško in se pripravljamo na sklenitev posla z Indijo. Proizvodnja se je v zadnjih treh letih razširila in posodobila z novimi delavnimi stroji.

 Za obdelavo lesa, žaganje, skobljanje in impregniranje lesa uporabljamo vertikalno dolgo krožno žago Artiglio ter tračno žago Mebor HTZ 1200 super profi, ki pa jo uporabljamo za nadaljno obdelavo desk. Poleg tega v proizvodnji uporabljamo večlistno krožno žago, ki omogoča razrez več desk hkrati , ki jim poljubno določimo dimenzije razreza.

 

 

 

 

Z pridobitvijo novih strojev in naročil se je potreba po novih zaposlenih močno povečala, s tem pa je bilo potrebno razširiti oz. postaviti novo proizvodnjo halo.
S povečanjem proizvodnje pa se je povečala tudi količina odpadnega materiala, ki ga s pomočjo ventilacijskih sistemov in zabojnikov za odvoz prodamo preko posrednika za potrebe tujega trga.